Schrijf u in als belangstellende

Wonen aan het groene hart van de wijk

Midden in Hoog Dalem komt een geweldig park om te spelen, zitten, sporten en te wandelen. Het park ligt in deelgebied het Lint, de laatste buurt waar nieuwbouwwoningen verkocht worden. Wie een woning koopt in Het Lint, woont op een van de mooiste plekken van Hoog Dalem! Pakt u deze unieke kans?

Het 800 meter lange park nodigt niet alleen uit om lekker buiten te zijn, het fungeert ook als klimaatbuffer en versterkt het biodiverse landschap. Bijzonder is hoe het park al het groen en water in Hoog Dalem als het ware ‘aan elkaar rijgt’. Meerdere fiets- en wandelroutes doorkruisen het gebied en daarmee vormt het een belangrijke schakel in het netwerk van Hoog Dalem en de verbinding naar de omgeving.

Refererend aan de Hollandse Waterlinie is het park vormgegeven als een langgerekt verdiept grasland met aan beide zijden hoger gelegen ‘woonterpen’. Behalve de meanderende wadi is gekozen voor een speelsheid in paden en beplantingen. Zelfs de speelplekken hebben een natuurlijke uitstraling met een variatie aan speeltoestellen en speelaanleidingen. Om het geheel af te maken, krijgen alle voortuinen van Het Lint groene hagen. Dit zorgt voor een vriendelijke, eenduidige uitstraling én draagt bij aan de biodiversiteit in de wijk. Hier wilt u komen, blijven én terugkomen!

Zullen we buitenspelen in het park?

Hoe oud je ook bent en of je nu het liefst klautert, rent, je verstopt of op avontuur gaat, kinderen kunnen hun hart ophalen in het park. De landschapsarchitect bedacht maar liefst vier fantastische speelplekken die verleiden, uitdagen en vermaken. Een park waar kinderen steeds nieuwe dingen ontdekken en waar nieuwe vrienden zo zijn gemaakt.

1. SPEELHEUVEL
Klim omhoog via de houten stammen of de klimpaaltjes. Ga weer naar beneden via de glijbaan of neem de kabelbaan. De kabelbaan brengt kinderen naar de andere kant van de wadi. Via stapstenen of het bruggetje kom je weer bij de heuvel.

2. KLAUTERPARK
Het klauterpark is de grootste speelplek. Terwijl kinderen klimmen en balanceren op een obstakelparcours, verschillende stenen en paaltjes en een piraten- of geuzenschip, kijkt u op uw gemak toe vanaf een van de picknicktafels. Een kanon met een stapel kanonskogels, bij het geuzenschip, brengt het thema waterlinie tot leven en speelt in op de fantasie voor de kleinste groep kinderen.

3. AVONTURENPAD
Het avonturenpad bestaat uit boomstammen, palen en stenen. Het pad laat de kinderen de wadi op een andere manier beleven. Door de hogere riet- en grasbeplanting in de wadi is het pad niet overal even overzichtelijk en soms staan er delen onder water, waardoor je ineens niet meer verder kunt lopen. Ga maar op ontdekkingsreis in je eigen park!

4. GEUZENVELD
Het Geuzeneiland is een eiland dat omgeven is door wadi’s. In natte periodes kom je er alleen via stapstenen door het water. Het eiland nodigt kinderen uit hun fantasie te gebruiken en avonturen te beleven in een stukje ‘ongerepte’ natuur. Op het eiland zijn meerdere heuvels, zwerfkeien, boomstronken en stammen geplaatst. Hutten bouwen, verstoppertje spelen, dit is er de perfecte plek voor.

Het park is voor iedereen

De hoogteverschillen en speeltoestellen maken een goede workout prima mogelijk. Een paar rondjes rennen kan natuurlijk ook. Of duik nog even de wijk in, want via verschillende wandelpaden is het park verbonden met alle deelgebieden.

Door de vele bankjes en picknicktafels is het park ook bij uitstek de plek waar u met vrienden en familie samenkomt. Kinderen mee en genieten maar. Een klein kinderfeestje zou u hier ook prima kunnen vieren.

En wat dacht u van een wandeling met de hond? Via het park loopt u zo naar de Waaldijk om even lekker uit te waaien.

De Natuur als uitgangspunt

Het Lint – met in het hart een park – is klimaatadaptief, biodivers en gezond. Het leuke is dat een aantrekkelijke, groene omgeving ook bijdraagt aan de gezondheid van mensen. Meer schone lucht, een betere akoestiek en een ultieme beleving van de seizoenen. Meer dan ooit ervaren we in deze tijd het belang van een fijne buitenruimte en die vindt u hier!

Ook de verandering van het klimaat is iets waar we niet omheen kunnen. Iedereen ziet wat lange droogte en heftige regenval kunnen doen. We hebben de kans aangegrepen om bij de realisatie van deze nieuwe wijk in te spelen op dit soort situaties. Het Lint is daarom ingericht als wadi met een enorme waterbergingscapaciteit. Daarnaast realiseren we voldoende bomen die schaduw geven en zijn er delen open, zodat de wind lekker door De Linten kan waaien.

Tot slot is er volop aandacht voor biodiversiteit. Hoe rijker en veelzijdiger de flora is, hoe meer fauna zich tot de plek aangetrokken zal voelen. Voor het vergroten van de biodiversiteit sluiten we aan bij de aanwezige flora en fauna én worden plantensoorten toegevoegd die passen in de omgeving en leiden tot een grotere biodiversiteit. Dat is ook in de andere deelgebieden in Hoog Dalem gedaan door bijvoorbeeld een mix van hagen en boomsoorten. Zowel mens als allerlei vogel- en diersoorten vinden hier een nieuw thuis. Moet u zich eens voorstellen hoe het is om in deze prachtige natuurlijk omgeving ‘neer te strijken’… En als bewoner van Hoog Dalem kunt u straks ook zelf een bijdrage leveren aan een klimaatbestendige en biodiverse woonomgeving! Lees meer daarover meer in deze brochure.

Belangstelling?
Onze makelaars
staan voor u klaar!

Femke Vink
leuk! makelaars Femke Vink
Stefan Schreuder
Van der Brugge makelaardij Stefan Schreuder