Veelzijdig Gorinchem op een steenworp afstand

Hoog Dalem ligt op een steenworp afstand van het veelzijdige Gorinchem. Hier geniet u van een rijke historie én prachtige natuur. In de gezellige historische binnenstad van Gorinchem is het fijn winkelen, een drankje doen of genieten van cultuur. En in het buitengebied vindt u de Hollandse Waterlinie met haar prachtige natuur en historische forten.

Gorinchem is gekozen als allermooiste vestingstad van Nederland! Na ruim 70.000 stemmen voor het stadje aan de Merwede ging de strijd tussen Dokkum, Bourtange, Hulst en Sittard en Gorinchem. De stad is gekozen door een 3 koppige jury van de ANWB die verbonden is aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Beoordeeld werd er op authenticiteit, ruimtelijke samenhang, levendigheid en recreatief karakter. Gorinchem scoorde op grond van hun oordeel het best en gaat met de titel aan de haal. Ook heeft Gorinchem de werelderfgoedstatus gekregen van UNESCO!

Ontdek Gorinchem

Gezellig historisch stadscentrum

Wat heeft Gorinchem toch een prachtige historische binnenstad… Gorinchem was vroeger een vestingstad binnen de Hollandse Waterlinie en dat is in het centrum nog goed terug te zien. Historische gebouwen zoals de Dalempoort en de groene vestingwallen omringd door water geven de binnenstad sfeer.

In het gezellige oude centrum van Gorinchem vindt u een grote variatie aan winkels en horecagelegenheden. Ook op cultureel gebied is er genoeg te doen in Gorinchem. Daar zorgen de diverse musea, theaters, galeries en de bioscoop wel voor. In de zomer is het heerlijk toeven op het terras in de gezellige Lingehaven.

Uitstekend bereikbaar

Of het nu met de auto, fiets, bus, trein of zelfs met de boot is, Gorinchem is goed en snel bereikbaar. Vanuit Hoog Dalem bent u al in de binnenstad van Gorinchem in:

  • 5 minuten, met de auto
  • 10 minuten, met de fiets
  • 15 minuten, met de bus (ieder kwartier)

Lekker naar buiten in Gorinchem

Gaat u er liever op uit in de natuur? Dan kunt u uw hart ophalen in het groene en waterrijke buitengebied van Gorinchem. Fietsend, varend of wandelend vindt u hier prachtige natuur en rijke historie. Gorinchem ligt in de Alblasserwaard, aan de monding van de rivier de Linge, en maakt deel uit van de Hollandse Waterlinie. Maak een tochtje naar Slot Loevestein, of verken het negentiende-eeuwse Fort Vuren. Vanuit Hoog Dalem bent u er zo!

Belangstelling?
Onze makelaars
staan voor u klaar!

Femke Vink
leuk! makelaars Femke Vink
Stefan Schreuder
Van der Brugge makelaardij Stefan Schreuder