Wonen, werken, winkelen. Hoog Dalem biedt het. Met scholen, kinderdagverblijf, winkels en zorgvoorzieningen op loop- en fietsafstand. Moet u verder weg? De snelweg ligt op een paar minuten rijden. U bent binnen 20 minuten op het station, elke 15 minuten vertrekt hier een trein. Maar blijft u lekker in het veelzijdige Gorinchem en zoekt u de gezelligheid van de historische binnenstad? Met de bus, die vier keer per uur rijdt, bent u hier binnen 15 minuten. Met de fiets zelfs binnen 10 minuten. En gaat u liever met de auto? Dan is het maar 5 minuten rijden.

Hoog Dalem ligt mooi in het groen tegen de weilanden van Gorinchem en vlakbij het water. Door de vele hagen, beplantingen, de knotwilgen, elzen en groene grasbermen is Hoog Dalem een plek waar stad en land elkaar ontmoeten. De bijzondere architectuur met rijke detaillering, een smaakvol kleurenpallet, afwisseling in dakvorm en -hoogte maakt het straatbeeld prachtig: er is een diversiteit aan woningen. Door groen en ruimte om te spelen en te wandelen is er sprake van een gezellige en gevarieerde buurt.

Echt Hoog Dalem!

Hoog Dalem leeft! Echt een fijne plek om te wonen

Hoog Dalem is in lijn met de Nieuwe Hollandse Waterlinie opgebouwd. Midden in de forten vindt u de besloten buurtjes, groen en speelplaatsen. Ideaal om te wandelen en te spelen.

Het moderne winkelcentrum maakt Hoog Dalem straks nog completer.

Zo zit Hoog Dalem in elkaar

Hoog Dalem is schitterend gelegen aan de rand van het buitengebied ten zuidoosten van Gorinchem. De andere twee zijdes van het nieuwbouwplan worden begrensd door de Spijksesteeg en de Griendweg.

Groen Hoog Dalem

Door de vele hagen en singelbeplantingen zijn er in Hoog Dalem brede schaduwrijke lanen. De knotwilgen, elzen en groene grasbermen langs de oevers dragen bij aan de landelijke sfeer. Heerlijk, hier woont u op de plek waar stad en land elkaar ontmoeten.

Winkelcentrum

Centraal in het deelgebied Centrum Hoog Dalem komt een fraai nieuw winkelcentrum met volop parkeergelegenheid. Dit zal geheel in stijl van een fort worden gebouwd, in lijn met de Hollandse Waterlinie. In dit winkelcentrum komen onder andere twee supermarkten en meerdere detailhandels zoals een drogisterij, slager, bakker, slijterij, kaaswinkel en lunchroom. In totaal ca. 6.600 m² aan winkeloppervlakte. De ontwikkeling hiervan is nog in volle gang en naar verwachting zal het winkelcentrum in 2017 gebouwd worden (verwachte opening in 2018).

Naast dit nieuwe winkelcentrum bevindt zich, nabij Hoog Dalem, thans een winkelcentrum genaamd Nieuw Dalem. Hier vindt u ook een supermarkt en diverse dagwinkels. Totaal ca. 3.400 m².

Planning

In 2016 wordt Centrum Hoog Dalem in verkoop gebracht. Bouw volgt in 2017. De volgende fase is De Eilanden.

Lekker naar buiten in Gorinchem

Belangstelling?

Schrijf u nu in en we houden u op de hoogte!

Schrijf u in »

Maak kennis met Hoog Dalem

In Hoog Dalem komen verschillende deelgebieden: De Donken (die zijn al grotendeels gerealiseerd), Centrum Hoog Dalem, Het Lint en De Eilanden. In deze deelgebieden treft u verschillende forten (buurten) met een grote variëteit aan woningen. Als de wijk helemaal af is staan er zo’n 1.400 woningen.

Elk deelgebied heeft zijn eigen uitstraling en architectuur. De architectuur is voor een belangrijk deel geïnspireerd op de voormalige Hollandse Waterlinie. Die is in 1672 ontstaan en is een verdedigingswerk tussen de Zuiderzee en de Merwede, waarvan Gorinchem het eindpunt was. Wonen in Hoog Dalem is authentiek wonen. Hoog Dalem is écht.

Bekijk het actuele woningaanbod

Contact

 

Jesper van Veen

Koster Makelaardij

Bel mij direct
0183-630030E-mail mij direct

Stefan Schreuder

Van der Brugge makelaardij

Bel mij direct
0183–635011E-mail mij direct